Συμμετέχοντες Φορείς

Foodstandard A.E.

Η foodstandard είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ποιότητας, οργάνωσης, marketing και σύνταξης µελετών τόσο στο χώρο των τροφίµων και των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όσο και στους εµπλεκόµενους φορείς στη διατροφική αλυσίδα. Από την ίδρυση της έως σήµερα, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα µεγάλο αριθµό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και τον ευρύτερο κλάδο των τροφίµων. Τέλος, χάρη στις ιδέες και τις εφαρµογές του υψηλά καταρτισμένου προσωπικού της συμβάλλει ώστε οι πελάτες να αξιοποιούν ευκαιρίες, να καινοτοµούν και να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσµατα.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Κεφαλαρίου Ανατολικής Πελοποννήσου, Αττικής και Βοιωτίας – Σ.ΑΓΑ.ΠΕΛ.

H οικογένεια Αντωνάκου μαζί με άλλους κτηνοτρόφους, δημιούργησε το 2011 το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, ο οποίος ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε στην αγορά το “Γάλα του Μοριά”. Tο προϊόν αυτό κατόρθωσε να έχει σημαντική παρουσία σε 5 νομούς της Πελοποννήσου και στη συνέχεια δημιούργησε ένα δίκτυο πωλήσεων στην Αθήνα. Το Γάλα του Μοριά συγκεντρώνεται και τυποποιείται πολύ κοντά στις περιοχές Πελοποννήσου και Αθηνών, χωρίς πρόσμιξη εισαγόμενου γάλακτος. Αυτό σε συνδυασμό με τη σωστή επεξεργασία του γάλακτος, δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα του, δηλαδή δε στερούν τις βιταμίνες, τη φυσιολογική δομή και τη φρεσκάδα του. Επιπλέον, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής ποιότητας μαζί με το γεγονός ότι έχουν ιδιοπαραγόμενες ζωοτροφές και εφαρμόζοντας σύγχρονες ζωοτεχνικές πρακτικές στην διατροφή, το άρμεγμα και τη διαβίωση των ζώων, προσφέρουν ένα προϊόν στην αγορά υψηλής υγιεινής και διατροφικής αξίας. πέρα από την παραγωγή γάλακτος. Πέραν της συλλογής και τυποποίησης γάλακτος,  η βιομηχανία παράγει και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα(γιαούρτια και επιδόρπια)

ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΣ ΝUTRITION I.K.E.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Γιάννης Μαντζαβέλας – Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα από το τέλος της δεκαετίας των 80 (Ιούνιος 1989). Μέχρι τις αρχές του 2001, διετέλεσε επόπτης της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας γάλακτος ΑΓΝΟ με αντικείμενο εργασιών την υποστήριξη των αγελαδοτροφικών μονάδων σε θέματα Διαχείρισης, Γενετικής Βελτίωσης και Διατροφής. Ίδρυσε και διεύθυνε δική του επιχείρηση στον αγροδιατροφικό τομέα η οποία πρόσφατα μετασχηματίσθηκε διευρύνοντας τις δραστηριότητές της. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην τεχνική υποστήριξη κτηνοτροφικών μονάδων και συνεργάζεται με ερευνητικά ιδρύματα εντός και εκτός της Ελλάδας.

Γεωργία Κατσέλη και Δημήτριος Τσίγκος Ε.Π.Ε. – Φάρμα Τσίγκος

Η Φάρμα Τσίγκος  λειτουργεί  από το 2010 εργοστάσιο εμφιάλωσης γάλακτος , στον Ασπρόπυργο, παράγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα με το διακριτικό τίτλο ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, τα οποία εμπορεύεται στην περιοχή της Αττικής. Επίσης παράγει φασόν γαλακτοκομικά και για τρίτους πελάτες . Πέραν του γάλακτος εμφιαλώνει και διανέμει προϊόντα όπως το σοκολατούχο γάλα,  η κρέμα, το ρυζόγαλο και τα στραγγιστά γιαούρτια. Παράλληλα αναπτύσσει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για τους πελάτες της.

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αντικείμενο του ΙΕΖΠ είναι η έρευνα στον Τομέα της Ζωικής  Παραγωγής, τα δε γνωστικά-επιστημονικά πεδία στα οποία δραστηριοποιείται ερευνητικά, είναι: η Διατροφή και η Φυσιολογία Θρέψης των παραγωγικών ζώων, η Διατροφή και η ποιότητα των ζωοκομικών προϊόντων, η ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των πρώτων υλών ζωοτροφών, η Εκτροφή των παραγωγικών ζώων, η Ηθολογία και η Ευζωία τους, η Αναπαραγωγή και η Γενετική Βελτίωση των παραγωγικών ζώων, η εγγύηση του αποθεματικού των αυτοχθόνων φυλών των παραγωγικών ζώων και η μελέτη και βελτίωση των παραγωγικών τους χαρακτηριστικών.